Natuur en biodiversiteit

Waarom een visie op natuur en biodiversiteit?

Met biodiversiteit bedoelen we alle plant- en diersoorten op aarde. De biodiversiteit is de afgelopen tientallen jaren sterk achteruitgegaan, ook in Kapelle. Veel soorten planten en dieren staan onder druk. Een rijke natuur staat echter aan de basis van onze welvaart en welzijn. Doordat het slechter gaat met de planten en dieren kunnen wij steeds minder genieten van wat de natuur ons biedt.

Het is bijvoorbeeld prettiger wonen in een groene omgeving. De dorpen Kapelle-Biezelinge, Wemeldinge en Schore zijn omgeven door een mooi landschap waar we van willen blijven genieten. Ook voor ontspanning is een rijke natuur belangrijk. Een landschap met variatie is aantrekkelijk om in te wandelen en fietsen. Daarnaast is een bloemrijke omgeving positief voor de fruitteelt, bijen en insecten die helpen bij de bestuiving en natuurlijke plaagbestrijding in de boomgaarden.

Zonder visie geen actie! Daarom hebben we een visie opgesteld, waarin we met elkaar hebben vastgelegd welke opgaven we gaan aanpakken. Deze bouwsteen natuur & biodiversiteit heeft een uitgebreide bijlage, gemaakt door bureau Bosch & Slabbers. Daarin is onderzoek gedaan naar het landschap in de gemeente Kapelle en zijn de kansen aanknopingspunten beschreven voor het verbeteren van de biodiversiteit. 

Onze visie (bouwsteen) werken we de komende jaren uit in groenstructuur-plannen. Daarin bekijken we per dorp hoe we onze parken, pleinen en straten de komende jaren beter kunnen inrichten. We vragen naar uw idee├źn en houden u op de hoogte van deze plannen.

Hieronder kunt u de bouwsteen lezen. 

Natuurinclusief bouwen