Terugblik op de Klimaatweek

In de week van 30 oktober t/m 5 november organiseerden we voor de eerste keer de Nationale Klimaatweek in de gemeente Kapelle. Een week vol lokale initiatieven en activiteiten over duurzaamheid en klimaatverandering voor jong en oud. Zo waren er door de week heen door de MEC georganiseerde gastlessen over isoleren en recyclen.

Repair Café

Het Repair Café ging langs bij groep 8 van de Juliana van Stolbergschool om uitleg te geven over het hergebruiken en repareren van spullen. 
Zowel de kinderen als vrijwilligers waren positief.

 

Ouderen en kinderen repareren samen spullen

Voorleesochtend met wethouder Siwart Mackintosh

Wethouder Siwart Mackintosh heeft op twee scholen voorgelezen.
Bij het IKC Wemeldinge uit Yé en Bo en bij het SBO Samuël vertelde hij over Sven en de Keizerspinguïn.

 

voorlezen

IKC Wemeldinge opdracht

Groep 7 en 8 leerlingen van het IKC Wemeldinge kregen een presentatie over een duurzame school. Na de presentatie gingen ze ook zelf aan de slag. In groepjes presenteerden ze hun ideeën voor het toekomstig schoolgebouw aan drie medewerkers van de gemeente. Het beste verkozen idee kreeg een prijs en de gepresenteerde ideeën worden ook gedeeld met de architect voor het toekomstige gebouw ter inspiratie.

IKC

Bomen planten

Hoop grond met scheppen

Bomen planten

In samenwerking met de Stichting Landschap Zeeland voor de Nationale Natuurwerkdagen, hielpen leerlingen van ’t Honk bij het planten van bomen in de speeltuin Kapellerie. 

 

Verder

Ook gaven onze duurzaamheidsambassadeurs Robin Valentijn en Ineke Nijssen een presentatie over hun werkzaamheden in de bibliotheek Kapelle. 
De Mozeskerk in Biezelinge organiseerden een Klimaatwake en er was een plandelactie. Verschillende vrijwilligers trotseerden de regen en hebben wilgen geknot aan de Oostelijke Kanaalweg van Wemeldinge. 

Al met al kijken we terug op een mooie Klimaatweek!