Elektrisch rijden

Algemeen

De gemeente Kapelle maakt elektrisch rijden mogelijk. Dit doen we door laadpalen te laten plaatsen.

Verkeersbord bij een laadpaal

Op veel plaatsen in de gemeente staan openbare laadpalen. Dit breiden we steeds verder uit. Op de parkeerplaatsen bij laadpalen mag u alleen elektrische auto’s en busjes parkeren. Dit betekent dat het verboden is om uw brandstof auto/busje te parkeren bij deze laadpalen. Bij elke laadpaal plaatsen we een verkeersbord. Dit doen we ook bij alle laadpalen die we in de toekomst plaatsen. 

Het is nu toegestaan om een auto/busje vanaf uw eigen terrein te laden. Denk bijvoorbeeld aan een kabel over de stoep tussen een voortuin en de straat. Dit is mogelijk als er op uw eigen terrein geen mogelijkheid is om uw auto/busje te laden. Hiervoor kunt u een kabelgoot gebruiken. Deze goot verbindt de straat met uw eigen terrein. U vraagt een kabelgoot aan via de gemeente. 

Kabelgoot aanvragen

Via het aanvraagformulier kabelgoot vraagt u een kabelgoot aan. Een eigen kabelgoot aanvragen kost € 385,- inclusief BTW. U betaalt meteen bij het aanvragen. We leggen de kabelgoot tussen uw eigen terrein en de straat. De gemeente blijft eigenaar van deze kabelgoot. Deze kabelgoot leggen we in de stoep tussen uw eigen terrein en de straat. 

 


Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een medewerker van Duurzaamheid via 14 0113 of duurzaam@kapelle.nl.

Let op: De parkeerplaats blijft openbaar. U kan deze niet reserveren. Verder is de gebruiker van de kabelgoot verantwoordelijk voor schade en onderhoud aan de kabelgoot.

Aanvraagformulier laadpalen

Via onderstaand aanvraagformulier laadpalen kunt u een aanvraag voor het plaatsen van een laadpaal indienen.

Dit verzoek beoordelen we aan de hiervoor geldende regels. Deze leest u na via: https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR639048/1.